Polievka z karamelizovaného karfiolu s kokosovým mliekom


Krémová, hustá a aromatická. Pripravená z pečeného karfiolu, kokosového mlieka a koriandru. Inšpirovaná chuťou juhovýchodnej Ázie kde žijem. Táto polievka je miska plná chutí určená nielen na v chladné dni. Recep som zhotovila ako ambasádorka značky REDCOCO a toto nie je prvý ani posledný, ktorý vám prinesie tropické chute kokosového raja priamo k vám domov.

Pri príprave tejto polievky upravíme karfiol tak ako nie ste možno bežne zvyknití. Upiečieme ho v rúre pokiaľ nebude krásne skaramelizovaní a zo zlatistou hnedkastou farbou. Vždy ma udivuje ako pečenie zeleniny transformuje ich chuť. Pridáva jej zaujímavý orechieškový, pražený podtón, úplne iný ako získame varením.

POTREBUJEME:

– 1 hlávka karfiolu
– 1 malá viazanička čerstvého koriandru
– 800ml = 2 konzervy REDCOCO kokosoveho mlieka
– 800ml zeleninového vývaru
– 3 lyzice sezamového oleja

PRÍPRAVA:

Predhrejte rúru na 200 ° C. Plech na pečenie vystieleme papierom a pokvapkáme sezamovým olejom a dáme ho do rúry zohrievať sa. Medzitým si karfiol rozdelíme na malé ružičky. Hlúbik (stonku) nevyhadzujte ale rovnako ju pokrájajte a dajte piecť na plech spolu s karfiolovými ružičkami. Keď je sezamový olej je horúci pridajte karfiol, a pečte v rúre cca 20-30 minút. Občas môžte karfiol pootáčať aby bol opečený rovnomerne zo všetkých strán.
Keď je karfiol je pripravený, vyberte ho z rúry a odložte si pár krajších kúskov na ozdobu, ktoré použijeme neskôr. Preneste zvyšok karfiolu do hrnca a zalejte kokosovým mliekom a zeleninovým vývarom vývaru. Povedte polievku k varu, pridajte koriander, varte na jemnom ohni po dobu max 10 minút. Následne pomixujte ponorným mixérom, alebo prelejte polievku do kuchynského robotu a vymixujte do hladka a krémova. Polievku vráťte do hrnca a pridajte trochu soli a čierneho korenia na dochutenie.

Čas: 50min

Caramelized cauliflower soup with coconut milk

Creamy, dense and aromatic. Made from oven roasted cauliflower, coconut milk and coriander. Inspired myself by the flavor of Southeast Asia where I live. This soup is a bowl full of flavors made not only for a cold days. I create the recipe as an ambassador of the REDCOCO brand and this is not the last recipe which gonna brings you tropical coconut flavors directly to your home.

Preparing this soup shows you the cauliflower in different way as you know usually. Inside the oven will beautifully caramelized and get golden brown color. I’s always surprise me as the baking of veggies is transforming their taste. It adds an interesting nutty, roasted undertone, completely different than we get with cooking or boiling.

INGREDIENTS

  • 1 cauliflower
  • 1 bunch of fresh coriander
  • 800ml REDCOCO coconut milk
  • 800ml vegetable stock
  • 3 tablespoons sesame oil


DIRECTIONS

Preheat oven to 200 degrees Celsius. Put baking paper on the sheet, drizzle with sesame oil and put to the oven to warm.
Meanwhile, the cauliflower divide into small florets. Do not throw away the stump of cauliflower but cut and use with cauliflower florets.
When the sesame oil is hot, add cauliflower and bake in the oven for 20-30 minutes. Sometimes cauliflower turn to be baked evenly from all sides. After baking, a few more beautiful florets put away for decoration.
Cauliflower put into a pot and pour with coconut milk and vegetable broth. Let the soup boil, add the coriander and cook over a gentle heat for 10 minutes. Blend it with blender until smooth, add a pinch of salt and pepper.
Finally, the soup on a plate decorate with deferred baked cauliflower florets.

Preparation time: 50 min